Stralend Inspireren

Coaching

Je kunt bij mij als particulier coaching volgen. Afhankelijk van je vraag kunnen we in een intakegesprek kijken waar je behoefte ligt. Het kan zijn dat je keuzes wilt leren maken in wat je energie geeft en blij maakt en tevens inzicht wilt krijgen in wat je belemmerende overtuigingen zijn en wat je angstig maakt om dat te gaan doen wat je echt wilt doen in je leven.
Mijn Workshop "Ontdek je Passies" in twee dagdelen kan bijvoorbeeld hiervoor een mooie basis zijn. Dit kun je individueel bij mij volgen of in een groepje, mits er minstens 4 deelnemers zijn. Velen zijn je al voor gegaan en hebben soms in deze Workshop al genoeg handvatten gekregen om echt in beweging te komen. Anderen volgen nog een paar coaching sessies om dieper op bepaalde vraagstukken in te gaan en vandaaruit actie te ondernemen in de richting van een meer ontspannen leven, waarin trouw zijn en blijven aan jezelf centraal staan.
Door het doen van oefeningen en soms wat huiswerk, krijg je meer inzicht in je talenten, kwaliteiten en sterke eigenschappen. Hierdoor sta je blijvend veel meer in je kracht.
Ook als particulier kan je coaching vaak vergoed krijgen vanuit je organisatie als je bedrijf voor duurzamer inzetbaarheid gaat!

Familie-opstelling of systemisch opstellen

Ik doe ook regelmatig Familie-opstellingen of systemisch opstellen met klanten. Deze methode geeft je inzicht om de oorzaak van een klacht op een dieper niveau te bekijken. Er is namelijk vaak een relatie tussen een klacht en iemand in het familiesysteem of het systeem binnen een organisatie. Het is een krachtige tool bij coaching. Dit instrument geeft je namelijk snel inzicht in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen. Onderliggende patronen in je leven worden zichtbaar gemaakt. Het bijzondere aan familie-opstellingen of systemisch opstellen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van kaarten of poppetjes die we opstellen. Zij representeren je familieleden en/of collega's en zaken die bewust of onbewust een rol spelen in je leven. Elk systeem streeft naar harmonie en soms nemen mensen een plek in een familie of organisatie in die niet hun natuurlijke plek is. Dit geeft bijna altijd spanning en klachten en beinvloedt ons leven vaak op een vervelende manier. Er is een samenhang die niet altijd direct zichtbaar is, maar waarvan het effect bij alle leden of collega's een werking heeft: het "veld". Dit veld zoekt naar een evenwicht, waarin ieder lid van het systeem tot haar recht komt en verdraagt geen buitensluiting of ontkenning. Dit laatste noemen we "verstrikking". Boosheid, verdriet of spanning worden soms onbewust overgenomen en dit kan iemand vaak belasten. De opstelling geeft een beeld van de disbalans binnen de familie of organisatie . We werken met innerlijke beelden en oplossende uitspraken waardoor een nieuw innerlijk beeld ontstaat met ruimte voor meer respect en liefde. De familie of de organisatie kan zo een bron van kracht worden. Alles en iedereen krijgt dan weer de juiste "ordening" in het systeem.
Veel mensen ervaren daarna meer harmonie en ontspanning in hun contact met familieleden en/of collega's en hun klachten of problemen verminderen vaak of verdwijnen.